U bent hier: startpagina » nieuws » 87

VROUWEN OP DE FIETS

NTFU Fietvrouwen

NTFU verbindt  vrouwen op de fiets

 

 

Steeds meer vrouwen stappen op de racefiets of mountainbike om een georganiseerde toertocht te rijden, samen met vriendinnen of een fietsclubje te fietsen. De NTFU wil fietsen voor vrouwen laagdrempelig maken en lanceert daarom Fietsvrouwen.nl, hét landelijke online platform voor alle sportieve vrouwen op de fiets.

Op fietsvrouwen.nl kunnen vrouwen een fietsmaatje of fietsroute zoeken, een overzicht vinden van verenigingen die activiteiten voor vrouwen aanbieden, tochten die speciaal voor vrouwen georganiseerd worden, informatie over o.a. techniek en voeding, trainingen, clinics, aanbiedingen en nog veel meer. Ook kunnen ze zelf artikelen, recepten en routes aanleveren of een oproep plaatsen voor een fietsmaatje.


Vrouwen willen wat anders

De fietssport wint de laatste jaren veel terrein onder vrouwen. Veel van hen fietsen echter liever niet met een groep mannen mee. Daarom verzamelen vrouwen zich steeds vaker in vrouwengroepen. De snelheden en afstanden in deze groepen liggen lager en plezier is de belangrijkste drijfveer. Dat plezier wordt onder meer gehaald uit leren om beter te fietsen. Meer dan mannen, zijn vrouwen erg leergierig. Ze vinden het leuk om onder begeleiding van een deskundige te fietsen die hen tips en aanwijzingen geeft.


Daphny van den Brand als boegbeeld

Daphny van den Brand, ambassadrice van Fietsvrouwen.nl, kan dat beamen. Na een jarenlange carrière in de wielersport, geeft zij nu mountainbikeclinics. “Vrouwen willen alles precies weten; hoe klik ik snel uit de pedalen, hoe word ik behendiger, hoe vervang ik een binnenband. Het is leuk om ze daarover te adviseren. Daarom verbind ik me ook graag aan het nieuwe platform van de NTFU. Via die site geef ik antwoorden op vragen en deel ik mijn ervaringen via blogs. Ik vind het ontzettend leuk om vrouwen enthousiast te maken voor het fietsen. Ik krijg er energie van om vrouwen lol te zien hebben op de fiets.”

Daphny zal diverse activiteiten van Fietsvrouwen.nl begeleiden. Ze is aanwezig bij het vrouwenweekend op Papendal 28 en 29 juni, organiseert een sleutelworkshop voor vrouwen en fietst ze mee met haar eigen toertocht, de ‘Daphny van den Brand Classic’ op 7 september in Zeeland (Noord-Brabant).

 

Het platform is vanaf maandag 7 april online: www.fietsvrouwen.nl, dé website voor sportieve vrouwen op de fiets.

 

Word Fietsvriendin op Facebook

 

…………

 

Cijfers

In 2012 heeft de NTFU een onderzoek gehouden onder haar leden en niet-leden. 326 vrouwen hebben meegedaan aan dit onderzoek en daaruit kwamen als belangrijkste redenen om te fietsen:

 

Voor plezier en/of ontspanning                                              91,4%

Voor mijn gezondheid en/of fitheid                                       87,7%

Voor het sociale contact of vriendschap                              43,6%

 

Minder belangrijk vinden de vrouwen prestatie, winst en competitie, namelijk slechts 14,1%.

geplaatst op: 08/04/2014

Terug naar het nieuwsoverzicht