U bent hier: startpagina » veldtoertocht » de-stichting


Stichting Biking-Odoorn

Al 40 jaar organiseert en houdt  de Vereniging voor Dorpsbelangen Odoorn een jaarlijkse markt. Deze Oringermarkt werd normaliter gehouden op de 3e zaterdag van september.

In 2008 is dit verplaatst naar de 2e zaterdag van september.

De laatste jaren wordt tijdens de marktdag op de zaterdagmiddag de SchippersRun gehouden. Een crossloop over 1.800 meter, 5 km en 10 km door de bosrijke omgeving van Odoorn.

Om het weekend rond de Oringermarkt nog bruizender en sportiever te laten worden is Dorpsbelangen op zoek gegaan naar een aanvullende activiteit. Deze is gevonden in het organiseren van een veldtoertocht op de zondag in het Oringermarkt-weekend.

Voor de organisatie is een stichting opgericht, Stichting Biking-Odoorn. Deze stichting is gelieerd aan Dorpsbelangen Odoorn waardoor de bestuursleden van Dorpsbelangen ook zitting hebben in het stichtingsbestuur (zie ook onder Dorpsbelangen/bestuur). Voor deze constructie is gekozen om aansluiting te krijgen bij de, bij het NOC/NSF aangesloten, Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Hierdoor zijn we gebonden aan regelgeving, maar belangrijker nog voor de deelnemers is de kwaliteit van de tocht die hieruit blijkt.

Gevolg is ook dat we o.a. worden opgenomen in het ToerFiets Evenementen Programma van de NTFU.

De Stichting Biking-Odoorn is, bij notariële akte, opgericht d.d. 16 oktober 2002